Sänkdalen

Sänkdalens Gård är en KRAV-certifierad mjölkgård som ligger på Vikbolandet utanför Norrköping. Gården brukas av Tomas och Nilla Gunnarsson med familj och personal. Här har vi har odlat ekologiskt ända sedan 1970-talet.

Vi startade 2006 en försäljning av rapsolja i flaska där restprodukten blir foder till våra kor. När sedan en glassfabrik i Norrköping blev till salu 2009 tog vi steget att även börja förädla en del av vår mjölkproduktion. Verksamheten växte och nästa steg togs våren 2012 då en nybyggd glassfabrik stod klar på gården.

Här tillverkas vår ekologiska, KRAV-certifierade glass enbart med naturens råvaror. Mjölk och grädde kommer från Sänkdalens egna kor. Att det bara är 70 meter från ko till glass är ju något som vi är stolta över.

Vi strävar efter att vår glass ska vara så naturlig och ren som möjligt, med riktigt bra ingredienser utan onödiga tillsatser. För att få fram den absolut bästa kvaliteten har vi lärt oss att inte ta några genvägar. Man ska kunna känna smaken av grädden och äggen, med olika smaksättning. Det ska kännas att glassen är hantverksmässigt tillverkad! Gör vi t.ex. apelsinglass så pressar vi riktiga apelsiner.

Naturligtvis blir glassen dyrare men oj så mycket bättre!

Glassen är KRAV-certifierad och finns idag i 21 smaker varav 3 stycken är mjölkfria sorbeter. Förpackningsalternativ: 5 liter, 1/2 liter och portionsbägare med 1,3 dl.